EVENIMENT ANIVERSAR  

Spitalul Județean Buzău marchează, pe durata a două zile, un frumos moment aniversar. Unitatea medicală sărbătorește 50 de ani de activitate. Evenimentul, intitulat „Zilele Spitalului Județean de Urgență Buzău – 50 de ani de Medicină și Dăruire”, organizat de către Consiliul Județean Buzău și Spitalul Județean de Urgență Buzău, a început astăzi în sala mare a Consiliului Județean. La întâlnire au fost prezenți, pe lângă reprezentanți ai autorităților locale, parlamentari, medici şi personalităţi care şi-au pus amprenta de-a lungul vremii asupra activităţii spitalului.

Prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea a ținut să sublinieze importanța sistemului medical în ceea ce privește sănătatea cetățenilor.

Medicul primar chirurgie generală, Marius Anastasiu, fost şef al secţiei de Chirurgie Generală a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Buzău, și-a amintit de implicarea întregului personal medical al unității în redactarea unui ghid național despre o cunoscută efecțiune.

Președintele Academiei de Științe Medicale București,  prof. univ dr. Mircea Beuran, a prezentat o scurtă istorie a Spitalului Județean Buzău, evidențiată în publicații apărute de-a lungul vremii. El a menționat cât de important este să ne cunoaștem istoria ,,pentru a nu ne pierde geografia”…

Tot astăzi, în curtea Spitalului Județean Buzău, managerul unității medicale, Claudiu Damian și președintele Consiliului Județean, au dezvelit o placă ce comemorează cei 50 de ani de activitate a unității medicale.

Evenimentul, care se va încheia pe 31 mai, va mai cuprinde o serie de activități și prezentări, menite să evidențieze evoluția domeniului medical în ultimii 50 de ani, precum și perspectivele pentru viitor.

Related posts